Samen hebben ze al 124 ronden gereden in Hongarije. In beide trainingen is Charles Pic Caterham-collega Giedo van der Garde nog telkens te snel afgeweest, mede dankzij het feit dat Pic met nieuwe onderdelen reed. De Nederlander klaagt na afloop over onderstuur.

“Beide sessies stonden in het teken van de onderstuur waarmee ik kampte”, vertelt Van der Garde na afloop. “Ik reed in de eerste vrije training met een andere afstelling dan Charles, om de basisafstellingen te vergelijken. Ook testte ik nieuwe remonderdelen. Om eerlijk te zijn was zowel mijn afwijkende afstelling als de nieuwe remonderdelen geen verbetering. We waren vrijwel de gehele eerste training bezig om van de onderstuur af te komen.”

’s Middags ging het wat beter voor Van der Garde. “Mijn voorbanden blokkeerden snel. Daar had ik vorige week tijdens de test in Silverstone geen last van”, meent hij. “We moesten dus wat aanpassingen aanbrengen om dat probleem uit de wereld te helpen.”

“In de middagtraining was de balans in de wagen verbeterd, maar kampte ik nog steeds met onderstuur. De linker voorband slijt tijdens lange runs snel. Tijdens mijn laatste run was daar al minder sprake van. Ik heb dus toch het gevoel dat we vooruitgang boeken. We gaan vanavond aan alles werken. We moeten veel werk verrichten maar ik heb toch het gevoel dat ik hier een degelijke kwalificatie en race kan rijden.”

Van der Garde gaf in de eerste vrije training bijna een seconde toe op Pic, ’s middags was dat teruggelopen tot zeven tienden. De Fransman verwacht een goed weekend tegemoet te gaan.

“Mijn eerste training verliep ok. Ik kampte met minder onderstuur dan Giedo”, vertelt Pic. “Ik had vanaf het begin redelijk wat grip. Sterker nog: in het begin hadden we aan de achterkant te veel grip, maar in het vervolg verbeterden we ons.”

“In de aanloop naar VT2 brachten we wat wijzigingen aan in de afstelling en de balans was aan het begin van die training beter”, vervolgt de Fransman. “De slijtage tijdens lange runs viel wel mee. We hebben er wel last van, meer aan de achterbanden dan aan de voorbanden. Echt een probleem is het niet: ik kan het binnen de perken houden.”

“We kunnen een paar positieve punten meenemen naar de rest van het weekend, gezien het gat met de concurrentie en het feit dat onze racepace overeenkomt met die van Williams. Ik denk dat dit een goed weekend wordt.”