Tavo Hellmund, de man die een belangrijke rol speelde bij de terugkeer van de Grands Prix van Amerika en Mexico, werkt aan een nieuw project voor een volgende race in Noord-Amerika.

Dat vertelt Hellmund aan NBC Motorsports. “We zijn met een project bezig waar we over een week of twee waarschijnlijk meer over kunnen zeggen”, verklaart Hellmund, die bevestigt dat het gaat om ‘een race in Noord-Amerika’, maar in het midden laat om welk land en welke regio het gaat.

De opmerkingen van Hellmund sluiten ogenschijnlijk aan bij recente uitspraken van Bernie Ecclestone. De uitbater van de Formule 1, die op goede voet staat met Hellmund, verkondigde onlangs dat hij een tweede race in de Verenigde Staten van Amerika wil, bij voorkeur aan de Westkust.

Wat Hellmund verder nog meldt in gesprek met NBC Motorsports, is dat hij ‘wellicht’ ook in een team wil investeren. Hellmund werd eerder dit jaar al gekoppeld aan een groep investeerders die haar zinnen op Manor gezet zou hebben.

Bij Manor is het momenteel hommeles. Teambaas John Booth en directeur Graeme Lowdon hebben hun ontslag ingediend, naar verluidt na een meningsverschil met teameigenaar Stephen Fitzpatrick. Booth en Lowdon zouden er een andere toekomstvisie op na houden dan Fitzpatrick.