Nico Hülkenberg is volgens Renault-topadviseur Alain Prost precies de juiste man op precies de juiste plaats. Jolyon Palmer staat ondertussen juist flink onder druk bij Renault.

Viervoudig wereldkampioen Prost is tegenwoordig ‘speciaal adviseur’ bij Renault.

Renault zocht vorig jaar een teamleider voor de toekomst en kwam bij Hülkenberg uit. Na zes races in 2017 heeft hij drie keer punten gepakt en staan alle veertien punten die Renault heeft verzameld op Hülkenbergs naam, al is zijn werk achter de schermen volgens Prost misschien nog wel belangrijker.

“Nico is heel belangrijk voor het team en we hebben in hem precies de persoon gevonden die we nodig hadden”, vertelt Prost het Duitse persbureau Sport-Informations-Dienst. “Nico is zeer charismatisch en een sterke persoonlijkheid. Hij maakt het team beter en beter”, prijst hij The Hulk.

Palmer
Wie vooralsnog minder indruk maakt bij Renault, is Jolyon Palmer. Het team staat publiekelijk nog vierkant achter de Brit, bezig aan zijn tweede jaar met Renault, maar volgens de laatste geruchten kan hij op korte termijn wel eens worden vervangen als hij zich niet snel verbetert.

Palmers Renault-toekomst ziet er donker uit.

Volgens de Franse sportkrant L’Équipe is een exit van Palmer mogelijk al zeer nabij en probeert Renault Force India’s Sergio Pérez nog voor dit seizoen als vervanger te strikken. Renault had vorig jaar ook al interesse in Pérez, maar hij bedankte toen voor de eer.

Pérez zei recentelijk nog daar geen spijt van te hebben en happy te zijn bij Force India. Wat een eventuele tussentijdse overstap verder bemoeilijkt, is dat al zijn sponsoren zich voor dit jaar aan Force India hebben gecommitteerd.

Pérez zou de situatie op de rijdersmarkt ook nog wat langer willen aankijken, omdat hij op een zitje bij Ferrari hoopt. Behalve Pérez zou ook Toro Rosso’s Carlos Sainz, maar dan voor 2018, op Renauts verlanglijstje staan. Renault wilde hem eind vorig jaar ook al hebben.