Alexander Albon heeft nog geen punten kunnen scoren dit seizoen. Waar de coureur in 2023 meermaals een plekje in de top tien wist te bemachtigen, staat hij dit seizoen vooralsnog met lege handen. De teams in de achterhoede zijn ontzettend aan elkaar gewaagd, aan Albon de taak om zichzelf als best of the rest te bewijzen. Voorlopig makkelijker gezegd dan gedaan, concurrent Haas troefde de Brits-Thaise coureur in Saoedi-Arabië af voor een felbegeerd WK-punt.

LEES OOK: F1-coureurs leggen zich neer bij Verstappen dominantie: ‘Absoluut niet spannend’

De achterste helft van het veld werd in Jeddah enorm opgehouden door Kevin Magnussen, die een gat wilde creëeren voor teamgenoot Nico Hülkenberg. Albon wist zich uiteindelijk naar de elfde plaats te wurmen, ver voor teamgenoot Logan Sargeant, die als vijftiende over de streep kwam. Williams, dat zo wanhopig probeert om de teams in het middenveld aan te vallen, heeft volgens Albon veel meer potentie.

“We vochten in de achterhoede”, zei een teleurgestelde Alexander Albon na de race. “We hebben weer geen punten gescoord, dus dat is een beetje frustrerend. We hebben een betere auto dan we tot nu toe hebben laten zien. Teleurstellend, maar we moeten ons nu focussen op Australië.” Over het vroege botsinkje met Magnussen kon hij kort zijn. “Kan gebeuren.” Lang niet iedereen is zo vergevingsgezind voor de Deense coureur.

LEES OOK: Visa RB stapt naar de FIA na ‘onsportief gedrag’ van Kevin Magnussen

Logan Sargeant

Voor Williams-collega Logan Sargeant is het alles of niets dit seizoen. Ook hij heeft nog weinig kunnen betekenen voor het team uit Grove, Engeland. In Saoedi-Arabië kwam hij als vijftiende over de streep. “Niet slecht”, zo gaf hij toe. “Ik had een goede start maar later in de race had ik moeite om nog meer uit de auto te wringen. Ik had misschien nog meer kunnen inhalen, maar het is wat het is.” Williams staat op dit moment op de zevende plaats in het kampioenschap.

LEES OOK: Veel druk voor Logan Sargeant: ‘Hij moet de verrassing van het seizoen worden’


De nieuwste editie van FORMULE 1 Magazine vind je in de winkel of in je brievenbus! Met onder meer alles over de enorme machtsstrijd binnen Red Bull en hoe Max Verstappen temidden van alles zijn hoofd koel houdt. Met verder al het laatste nieuws, achtergronden, interviews, historie, techniek en meer. Haal ‘m in de winkel of bestel ‘m hieronder: