Renault staat op het punt de chemie tussen team en coureurs te herontdekken. Dit denkt teambaas Eric Bouillier, die merkte dat de renstal een flinke krap kreeg na het ongeval van Robert Kubica.

De Poolse coureur raakte aan de vooravond van het nieuwe seizoen zwaargewond tijdens een rally-ongeluk en is pas net uit het ziekenhuis ontslagen. Het is de vraag of hij in 2011 nog in actie komt. De doktoren durven zelfs nog niet te voorspellen of hij weer de oude wordt.

Hoewel Vitaly Petrov en Nick Heidfeld dit seizoen allebei al een keer het podium beklommen, is Boullier van mening dat er nog genoeg vooruitgang kon worden geboekt. Ondertussen komt Renault langzaam weer in rustig vaarwater terecht.

Zo wil Boullier er niet aan denken wat Renault had kunnen bereiken met Kubica aan boord. “Het woord ‘als’ levert ons geen kampioenschap op, dus daar doe ik niet aan moe. Ik denk dat we de progressie van Vitaly niet mogen onderschatten”, zegt hij tegenover Autosport.com.

“Het is mijn taak om te zorgen dat de coureurs vertrouwen voelen en zich gedurende het seizoen verbeteren. Het is belangrijk voor hen dat ze zich vrij voelen en het team is er om ze daarbij te steunen en reikt gereedschappen aan zodat ze hun eigen prestaties verbeteren.”

Boullier probeert een positief gevoel te creëren zodat de coureurs in zichzelf gaan geloven en met dank aan de investeringen van Renault beter gaan presteren. “Robert had dat positieve gevoel te pakken en Vitaly begint het ook door te krijgen. Alleen heeft zoiets tijd nodig met een debutant. Vitaly wordt steeds beter, al maakt hij ook nog steeds foutjes.”

“Voor Nick geldt in zekere zin hetzelfde omdat hij nieuw is bij ons team. Ook hij moet dat goede gevoel te pakken krijgen, maar dat lukt niet in slechts een paar dagen tijd. Dankzij zijn ervaring moet hij sneller kunnen gaan dan Vitaly, maar we hebben tijd nodig om die laatste tienden eruit te persen. Eén ding staat vast: we proberen elkaar allemaal beter te maken.”