Waar Renault in de eerste races tegen een lelijke achterstand opkeek, lijkt het Franse team het tij te hebben gekeerd. Nadat de renstal in Canada voor het eerst met beide wagens in de punten finishte, was het voor het thuispubliek vandaag opnieuw raak. Op weg naar een mooi resultaat lag Daniel Ricciardo echter wel in de clinch met Romain Grosjean.

Lees ook: Hamilton domineert Franse Grand Prix, zesde één-twee voor Mercedes

Voor de race is er nog niks aan de hand tussen Ricciardo en Grosjean. © Motorsport images.

Net als in Canada was het Ricciardo die de kar trok voor Renault. De Australiër reed van een achtste startplek naar een zevende plek aan de finish. Onderweg haalde hij Romain Grsojean in, die niet tevreden was met de manier waarop. Ricciardo is het daar niet mee eens en kan het zich niet eens meer herinneren. “Wat deed ik dan?”, vraagt hij zich hardop af voor de camera van Ziggo Sport. “Ik wist niet dat ik met hem in gevecht was”, bagatelliseert hij het moment.

Hoewel Renault dus stappen maakt, is Ricciardo nog niet tevreden. “Altijd als ik laat rem worstel ik met de wagen. Ik kan nog niet hetzelfde doen als met de Red Bull, de auto is nog niet waar ik hem wil hebben. Ik moet het proberen, maar het is soms op de limiet.”

Lees ook: Verstappen: ‘Ik heb alles gegeven wat erin zat’

‘Zo moet de Formule 1 zijn’
Teamgenoot Nico Hülkenberg reed een knappe inhaalrace. Vanaf de dertiende plek gestart, eindigde de Duitser op de negende plek. “Niet slecht”, typeert hij zijn race. “Als je als dertiende start weet je dat er veel verkeer is. Het is hier heel moeilijk inhalen.” Vooral de slotfase, waarbij in het middenveld nog veel van positie werd gewisseld en Hülkenberg nog wat plekken opschoof, kon hem bekoren. “De laatste ronde was lachen, heel dynamisch. Zo moet de Formule 1 zijn.”

© Motorsport images.