De Formule 1-carrière van Paul di Resta is pas twee Grands Prix oud en toch is hij in de kwalificatie al twee keer sneller geweest dan zijn teamgenoot.

De Schot debuteerde in Australië met een veertiende startplaats en wist die prestatie in Maleisië te herhalen. Zijn ronde in Sepang leverde hem een positieve marge van drie startplaatsen op in vergelijking met teammaat Adrian Sutil.

“Het team heeft goed werk geleverd, maar ik denk dat ik mezelf ook een compliment mag maken: ik reed gewoon een goede ronde”, vindt de Force India-coureur. “We hebben onze verwachtingen overtroffen en lijken aansluiting te hebben met het middenveld.”

Terwijl Di Resta tevreden over zijn kwalificatie vertelt en hoopt dat Force India zich in de toekomst verder weet te verbeteren, was Sutil er tot zijn eigen verbazing niet toe in staat tijdens Q2 zijn tijd te verbeteren.

“De eerste kwalificatie verliep naar wens en daar hield ik een positief gevoel aan over, maar in de tweede sessie kon ik geen vooruitgang boeken”, stelde de Duitser vast. “Dat verraste me en er ging iets mis met schakelen. Hopelijk slaagt het team erin de problemen te verhelpen.”