De eerste klap is een daalder waard en Nico Rosberg deelt ‘m uit. De Mercedes-coureur bleef in Albert Park foutloos en won de Grand Prix van Australië met ruim twintig seconden voorsprong. Een ijzersterke start van zijn seizoen.

Rosberg had weinig te duchten van de concurrentie. Hiermee maakte hij overigens al snel korte metten. De Duitser ruilde zijn derde startpositie nog voor de eerste bocht in voor de leiding in de wedstrijd en reed vervolgens weg van Daniel Ricciardo. Het hielp natuurlijk wel dat Lewis Hamilton al snel uitviel met technische problemen.

De Mercedes van Rosberg bleef echter heel en Rosberg liet – net als in de winter – zien dat hij over de snelste wagen van het veld beschikt. Hij maakte het vervolgens fantastisch af. “Ik ben in de zevende hemel”, vertelt hij op het podium tegen Alan Jones. “We hebben in de winter hard gewerkt en hebben nu zo’n geweldige auto.”

“Ik ben in de zevende hemel”, zegt hij over zijn zege. “Ongelooflijk. Deze auto is zo ongelooflijk snel, en gelukkig ook betrouwbaar. Dit is een ontzettend goede start van het nieuwe seizoen. De concurrentie slaapt echter niet en zal snel dichterbij komen. We blijven hard werken. Eerst even op vakantie voor we naar Maleisië gaan.”

“Wát een dag”, vervolgt hij in de persconferentie. “Super tof. Een fenomenale racedag. Het hele team heeft zo hard gewerkt om de auto op dit niveau te krijgen voor de eerste race. Na de laatste test hebben we ‘m helemaal uit elkaar gehaald en doorgelicht. Vervolgens heeft het team ‘m weer super in elkaar gezet. Een geweldige dag voor het hele team.”

Rosberg pakte in Australië de vierde overwinning in zijn Formule 1-carrière. Nog niet eerder ging de zoon van Keke Rosberg, wereldkampioen in 1982, aan de leiding in het kampioenschap. Mercedes gaat niet aan de leiding in het constructeurskampioenschap. De Duitse autofabrikant staat tweede met 25 punten, op twee punten achterstand van McLaren, dankzij de derde en vierde plaats van Kevin Magnussen en Jenson Button.