Mercedes nestelt zich voor de Grand Prix van Spanje achter concurrenten als Lotus, Ferrari en Red Bull Racing. Nico Rosberg denkt dat het lastig wordt om ze aan te pakken.

De Duitse Formule 1-coureur heeft wel vertrouwen in de kwalificatie. “Het lijkt erop dat we wederom over één ronde snel zijn”, zegt Rosberg. “We moeten alleen in onze verdere voorbereiding heel veel nadruk leggen op het vinden van een goede racesnelheid. Er is nog veel werk te verrichten maar we hebben vandaag ons programma goed uitgevoerd en veel geleerd.”

“Het is lastig om de banden onder deze omstandigheden goed te behandelen. De slijtage was vandaag hevig omdat het niet echt warm weer was”, aldus de F1-coureur, die in beide trainingen zijn meerdere moest erkennen in Lewis Hamilton. De Engelsman werd twee keer zesde. Rosberg besloot de eerste sessie als negende en werd ’s middags zevende, op ruim twee tienden van zijn teamgenoot.

Hamilton is, zoals altijd, erg blij met hoe hard zijn team werkt. “Ze hebben fantastisch werk geleverd door met zo veel updates naar deze race te komen”, aldus de Formule 1-kampioen van 2008. “Ik voelde gelijk het verschil, maar het is nog lastig in te schatten voor hoeveel verbetering het zorgt. Vanochtend voelde ik veel verbetering en was de auto goed in balans.”

Daarna ging het wat minder goed. “’s Middags was ik dankzij het weer minder tevreden. Daar gaan we vanavond aan werken. We gaan kijken of we het morgen beter kunnen doen”, besluit Hamilton.