Nico Rosberg verwacht morgen in de kwalificatie weer als de brandweer te gaan. Hij heeft minder vertrouwen in zondag. “Onze racesnelheid blijft een vraagteken.”

De Duitser noteerde vandaag in de afsluitende, en enige droge, training de snelste tijd. “Over één ronde blijft onze wagen onverminderd snel. Met die kwalificatie zit het dus wel goed”, vertelt hij in Silverstone. “Onze racesnelheid blijft een vraagteken. We hebben vandaag wel lange runs gereden en het voelde goed aan.”

“Zondag kan het compleet anders zijn omdat er dan warmer weer wordt verwacht. We weten dus nog niet waar we ten opzichte van de andere teams staan. Ik heb vertrouwen in een goed raceweekend onder toeziend oog van onze fans, collega’s en hun families. Het is jammer voor de fans dat we vanochtend weinig konden doen dus gelukkig was het ’s middags droog.”

Lewis Hamilton gaf 2.5 tienden toe op zijn teamgenoot en eindigde ’s middags als vijfde. “Het was een uitdagende dag, maar morgen moeten we echt meer te weten komen”, vertelt Mercedes-coureur. “Ik ben nog niet blij met de balans in mijn wagen. Vanavond gaan we ons verder voorbereiden op de kwalificatie. Nu klopt het in ieder geval niet en dat merk je vooral in Becketts en Maggots.”

“Ik heb er vertrouwen in dat de problemen morgen verholpen zijn. Het is geweldig voor de Britse supporters dat er ’s middags genoeg te zien viel nadat de eerste training verregend was. Ik wil iedereen die ons begaan voelt met ons bedanken. Hopelijk is het weer morgen beter!”