Nico Rosberg heeft zijn tweede zege van het jaar binnen. “Het is speciaal om hier te winnen omdat onze fabriek vlakbij het circuit ligt.”

De Mercedes-coureur profiteerde optimaal van de problemen van Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. Toen Hamilton ver terugviel dankzij een klapband leek het er lange tijd op dat Vettel er met de zege vandoor ging. Tot de Duitser plotseling stilviel met een kapotte versnellingsbak. Eventjes leek Mark Webber de zege van Rosberg nog in gevaar te brengen, maar de Duitser hield zijn hoofd koel en maakte in de sprintrace naar de finish toe geen enkel foutje.

“Dit is fantastisch”, jubelde Nico Rosberg na afloop op het podium. “Het is speciaal om hier te winnen omdat onze fabriek vlakbij het circuit ligt. Het team heeft het fantastisch gedaan en we zijn goed in vorm. We worden steeds beter. In de kwalificatie waren we al enorm snel en in de race zijn we steeds competitiever aan het worden.”

“Vandaag hadden we de snelste auto. Dit is een speciale dag en deze overwinning is voor mijn collega’s bij Mercedes. Ik hoop dat veel van hen op de tribunes deze race hebben gekeken. Voor het publiek is het enorm jammer dat Lewis Hamilton problemen kreeg. Hij reed ijzersterk, maar helaas hoort dit er bij.”

Uitval Sebastian Vettel

De zon ging voor Mercedes weer schijnen toen Vettel uitviel. “Ik was natuurlijk niet teleurgesteld toen ik hem terug zag vallen”, aldus Rosberg. “Daarna heb ik de race goed uitgereden. Van deze thuisrace, voor het team, ga ik nu naar mijn tweede thuisrace, in Duitsland. Mijn eerste thuis-Grand Prix in Monaco heb ik al gewonnen. Nu staat de Nürburgring op het programma.”

“Ik ben er enorm trots op dat ik met een zilverpijl op historische grond mag racen. Ook daar kunnen we weer voor een topresultaat gaan. Het is nog te vroeg om te zeggen of het tij nu is gekeerd voor Red Bull Racing”, stelde Rosberg na een vraag van Damon Hill of Red Bull terugvalt. “Wij hebben het hele jaar in de kwalificatie al een snelle wagen.”

“Nu kunnen we de banden tijdens de race ook beter behandelen en dat is geweldig om te merken. Vandaag waren er te veel problemen met de banden. Ik was er daar één van, maar had het geluk dat dat er op dat moment net een neutralisatie kwam.”