*

Sainz verrast door vorm sinds overstap naar Renault

Daan de Geus

Daan de Geus

10 november 2017 12:51

Sainz verrast door vorm sinds overstap naar Renault
Racepictures

Carlos Sainz is in positieve zin verrast door hoe snel hij zich aan het team van Renault heeft aangepast en hoe competitief hij bij dat team is geweest sinds zijn overstap van Toro Rosso.

Sainz verliet Toro Rosso na de Grand Prix van Japan en stapte direct daarna met ingang van het raceweekend in Amerika in bij Renault. In zijn eerste race voor het team scoorde hij gelijk zes punten met een zevende plaats. Punten zaten er daarna in Mexico niet in, maar Sainz maakte zowel in Amerika als Mexico ook indruk in de kwalificatie door tot twee keer toe Q3 te halen.

Gevraagd door Autosport of zijn vliegende start hem heeft verrast, antwoordt Sainz dat dit ‘wel een beetje’ het geval is. “Ik wist al wel dat ik er goed in ben me snel aan te passen – want ik ben in de opstapklassen ook wel eens van team gewisseld, terwijl ik ook snel gewend was toen ik in 2013 voor het eerst een Formule 1-test deed – maar ik had niet verwacht gelijk vanaf het begin zo competitief te zijn.”

“In die zin is dit een positief begin”, vervolgt de Spanjaard, die desalniettemin erkent dat hij ook nog ‘een lange weg te gaan’ heeft. “Mijn teamgenoot Nico Hülkenberg loopt namelijk wel een paar stappen op me voor, maar ik loop in en kan hem hopelijk voor het eind van het seizoen bijhalen.”

Sainz is er ook nog altijd van overtuigd dat het een goede zet is geweest eind dit jaar al over te stappen naar Renault, in plaats van te wachten tot 2018. “Ik weet nu hoe deze auto aanvoelt en kan al proberen die voor volgend jaar naar mijn zin te krijgen.” Super belangrijk, meent hij. “Het geeft ons een voorsprong voor de wintertests.”