Het team van Sauber heeft alles in huis om weer een vaste waarde in het middenveld te worden. Dat denkt teambaas Monisha Kaltenborn.

Sauber scoorde in Spanje haar eerste punten van het seizoen, dankzij een achtste plaats van Pascal Wehrlein. Eén zwaluw maakt nog geen zomer, maar volgens Kaltenborn is Sauber na een reorganisatie – na de overname medio vorig jaar – sowieso in staat de achterhoede achter zich te laten.

“We willen aansluiten bij de middenmoot. Dat is dit jaar een grote groep, maar hoe verder vooraan, hoe beter”, vertelt ze Formula1.com. “Er is veel veranderd binnen het team en daardoor voelen we ons klaar om weer mee te doen in het middenveld”, verklaart de teambaas, die zegt dat Sauber ergens tussen de vijfde en zevende plek bij de constructeurs wil eindigen.

Kaltenborn geeft verder aan zeer blij te zijn met de punten uit Barcelona, maar is alsnog ‘een beetje teleurgesteld’ met Saubers seizoensstart. “We hadden meer verwacht, maar dat betekent voor ons dan juist dat we vastberaden zijn het beter te doen. We hebben de middelen om ons doel aan het eind van het jaar te behalen en blijven dat nastreven, want opgeven zit niet in ons DNA.”

Wat Kaltenborn eveneens erkent, is dat het Sauber niet is gelukt in voldoende mate met het chassis te compenseren voor de 2016-motor van Ferrari waarvoor het bewust heeft gekozen. Het wil dat corrigeren met updates, waarbij de eerste kleine verbeteringen in Spanje werden gebracht. “Voor Monaco staat een grote upgrade in de planning en daarna komen we in Oostenrijk, Engeland en Hongarije nog met meer.”