Voor de zoveelste keer dit seizoen reed Michael Schumacher zijn voorvleugel kapot tegen een andere deelnemer. In Silverstone raakte hij Kamui Kobayashi. Het kostte misschien de vierde plaats, rekent hij na.

De Mercedes GP-coureur schoot rechtdoor in een bocht, zo tegen de Sauber van Kobayashi aan. Het was de eerste keer dat Schumacher tijdens de race gebruikmaakte van DRS en hij schatte de situatie verkeerd in.

Het wisselen van de voorvleugel verliep inmiddels voorspoedig na alle ongewilde training die de monteurs hebben gehad. Ondanks dit ongeval, en de stop-and-go penalty die hij ontving voor het veroorzaken van een vermijdbaar ongeluk, finishte Schumacher wel op de negende positie.

Een teken aan de wand dat een beter resultaat mogelijk was, beseft de Duitser. “Nee, natuurlijk ben ik niet tevreden over mijn resultaat. Ik denk dat ik met gemak vierde of vijfde had kunnen worden na al het goede werk van het team. We boeken duidelijk vooruitgang”, constateert Schumacher.

“Er staat nog een barbecue op het programma vanavond met de families van alle werknemers op de fabriek, maar zelfs een mooie avond kan mijn fout niet uitwissen”, vervolgt hij. “Ik snap volledig dat ik werd bestraft, al vond ik een stop-and-go aan de zware kant. Hopelijk gaat het in Duitsland beter.”

Teamgenoot Nico Rosberg was wel tevreden. Rosberg finishte de race in Silverstone op de zesde positie. “Dankzij een goede strategie kon ik naar voren komen tijdens de race en best een mooi resultaat neerzetten. Ik hoop dat dit eens te meer een teken is dat het de goede kant opgaat met Mercedes GP.”