Het zat Felipe Massa vandaag niet bepaald mee in China. De Williams-coureur startte fantastisch, kreeg vervolgens echter een tik en kon een puntenfinish helemaal op zijn buik schrijven toen zijn pitstop helemaal de mist in ging.

Massa finishte derhalve als vijftiende. “Ik startte vandaag opnieuw heel goed en streed gelijk vooraan mee”, vertelt de Braziliaan. “Daarna kwam ik in aanraking met Fernando Alonso, maar gelukkig was de auto niet beschadigd en kon ik mijn weg vervolgen.”

“Tijdens mijn eerste stop werd er een fout gemaakt. Hierdoor was de race in essentie voorbij: ik kwam als laatste pas weer de baan op. Erg frustrerend. Dit mag niet nog een keer gebeuren. We hebben nu wat tijd om werk te verzetten en onze auto te verbeteren voor Spanje.”

Valtteri Bottas pakte opnieuw punten: de Fin werd zevende. “Dit was een goede race. Ondanks dat ik bij de start hard werd geraakt”, vertelt hij over de beuk die Nico Rosberg aan hem uitdeelde. “Ook moest ik het de gehele wedstrijd zonder telemetriegegevens stellen. Dat maakt het er allemaal niet makkelijker op.”

“Het is een goede zaak dat we het gehele weekend ons verbeterd hebben. Het is heerlijk als dat gebeurt. In Spanje, over drie weken, willen we weer hetzelfde doen.”