Max Verstappen begint vanmiddag om drie uur vanaf pole position aan de Grand Prix van Oostenrijk op de Red Bull Ring. Voor de tweevoudig wereldkampioen van Red Bull Racing is het zijn eerste van drie thuisraces dit seizoen, voor Spa-Francorchamps en Zandvoort. Verstappen schreef de race in Oostenrijk al driemaal op zijn naam.

Max Verstappen krijgt op de eerste startrij gezelschap van Charles Leclerc, de winnaar van afgelopen seizoen. Opvallend is verder de vierde startplek van Lando Norris (McLaren), naast Carlos Sainz.

De Vries start vanuit de pitstraat

Nyck de Vries start de race vanmiddag vanuit de pitstraat. Datzelfde geldt voor Haas-coureur Kevin Magnussen. De Vries kwam vrijdag in de kwalificatie niet verder dan de twintigste plaats. Voor het team was die laatste startpositie aanleiding om onder parc fermé enkele aanpassingen te doen aan de AlphaTauri AT04 van De Vries. Het gevolg hiervan is dat hij vanuit de pitstraat aan de race moet beginnen.

Lees ook: Onzekerheden beloven mooie race (achter Max Verstappen)

Overigens heeft Max Verstappen zijn eerste WK-punten van het weekend reeds op zak. Hij triomfeerde gisteren onder natte omstandigheden in de sprintrace, nadat hij in de openingsronde had afgerekend met zijn teamgenoot Sergio Pérez. De samenvatting van de sprintrace kun je hier bekijken. De Mexicaan start vanmiddag – na wederom een dramatische kwalificatiesessie – vanaf P15.

Zie hieronder de volledige startopstelling. Het betreft overigens nog wel een voorlopige startopstelling, omdat zich altijd nog wijzigingen kunnen voordoen. De definitieve startopstelling wordt altijd pas enkele uren voor de start door de FIA bekendgemaakt.

Startopstelling GP Oostenrijk

  1. Max Verstappen
  2. Charles Leclerc
  3. Carlos Sainz
  4. Lando Norris
  5. Lewis Hamilton
  6. Lance Stroll
  7. Fernando Alonso
  8. Nico Hülkenberg
  9. Pierre Gasly
  10. Alexander Albon
  11. George Russell
  12. Esteban Ocon
  13. Oscar Piastri
  14. Valtteri Bottas
  15. Sergio Pérez
  16. Yuki Tsunoda
  17. Zhou Guanyu
  18. Logan Sargeant
  19. Kevin Magnussen (vanuit pitstraat)
  20. Nyck de Vries (vanuit pitstraat)

De nieuwste editie van FORMULE 1 Magazine ligt nu in de winkel! Met zoals altijd boeiende verhalen, interessante reportages, achtergronden en interviews, duiding over techniek en onderscheidende fotografie! In dit nummer onder meer:

Max Verstappen, aanjager van Red Bulls recordregen
Lance Stroll: delicate investering van een kwart miljard dollar
Exclusief! Raymond Vermeulen, de architect van Max’ imperium
Het andere leven van hotelier & kunstverzamelaar Helmut Marko
Coureur of operazanger? Het dilemma van Giuseppe Campari
Columns Rob Kamphues & Amber Brantsen
Het allermooiste beeld van Peter van Egmond
En verder natuurlijk alles over de Grand Prix van Canada!

Haal het blad in de winkel of bestel hieronder en krijg ‘m thuisgestuurd (gratis verzending in Nederland!)