Team Lotus heeft met General Electric een belangrijke geldschieter binnengehaald. De logo’s van GE – een multinational op het gebied van technologie – verschijnen onder meer op de auto’s.

Teambaas Tony Fernandes is in zijn nopjes met de samenwerking tussen Team Lotus en GE. Hij legt uit dat het gaat om veel meer dan een simpele sponsordeal. “Dit is de bevestiging dat wij als team grote vooruitgang boeken”, stelt hij.

“We hebben een akkoord gesloten met een van de meest vooraanstaande bedrijven ter wereld. We denken al hardop na over de vlakken waarop wij elkaar kunnen ondersteunen. Denk daarbij aan platformen als elektronische technologieën, materiaalwetenschappen en ontwerpprocessen”, vervolgt Fernandes.

De Maleisiër hoopt dat beide partijen zaken van elkaar kunnen leren op deze en meer platformen en vertrouwt erop dat de passie en kennis van de werknemers van beide bedrijven vruchten afwerpt. General Electric en Team Lotus kwamen met elkaar in contact via de luchtvaart. Fernandes is de grote baas van maatschappij AirAsia.

“We werken al vele jaren met Tony samen en zijn bekend met zijn enorme toewijding op het vlak van luchtvaart. De wereldwijde uitstraling en populariteit van de Formule 1 bood ons een unieke mogelijkheid en we kunnen niet wachten op de mooie resultaten die Tony gaat boeken nu wij onderdeel uitmaken van Team Lotus”, voegt Jeff Immelt namens GE toe.