Toto Wolff ligt onder vuur. De vrouw van de Oostenrijker, Susie Wolff, heeft een hoge functie binnen de FOM en dit baart meerdere teambazen zorgen. Ze is namelijk managing director van de vrouwenserie ‘F1 Academy serie’. Volgens het Business F1 Magazine zijn er teams bang dat het koppel bevoorrechte informatie met elkaar uitwisselt.

Wolff kwam al eerder in de verdrukking wegens een contact binnen de FIA. Hij werd toen beschuldigd vanwege een connectie met zijn voormalige advocate Shaila-Ann Rao. Zij werd ‘Hoofd Formule-klassen’ bij de FIA, maar was ook al snel weer vertrokken na een hoop commotie.

Volg FORMULE1.nl op Whatsapp

FORMULE 1 Magazine is nu ook te volgen via een eigen WhatsApp-kanaal. Volg ons en we nemen je voor, tijdens en na een Grand Prix mee in de paddock en op de grid! Bij ons sta je op pole voor nieuws, video's en achtergronden over Formule 1 en Max Verstappen! 🏎️

Nu ligt de Oostenrijker dus wederom onder de loep. Er zijn meerdere teambazen die anoniem hebben geklaagd over de situatie. Zo heeft een teambaas het volgende gezegd: “Volgens mij is dit illegaal. Er is zeker sprake van belangenverstrengeling tussen twee grote bedrijven. Het ronduit onethisch en ook niet te accepeteren.”

Een andere teambaas heeft ook anoniem zijn woordje gedaan; ook hij ziet het als een groot probleem. “We kunnen zeggen: ‘Hey, zullen we gaan zitten voor een meeting?’, maar voor je het weet ligt het bij Greg Maffei (Baas Liberty Media). Dit komt doordat Toto het dan al aan zijn vrouw heeft verteld, die het weer aan Stefano Domenicali vertelt, die het op zijn beurt weer aan Greg Maffei doorgeeft.”


Het dubbeldikke ‘Jaar van Max’ (132 pagina’s!) van FORMULE 1 Magazine ligt NU in de winkel (of bij je thuis als abonnee). Het blad is ook digitaal te lezen en te bestellen, met gratis bezorging in heel Nederland. Geniet van boeiende interviews, achtergronden en reportages vanuit de paddock, van historische verhalen, scherpe columns, schitterende fotografie en nog veel meer. In dit nummer onder andere:

  • Openhartig gesprek met Max: ‘Sportief succes bepaalt niet mijn hele leven’
  • Exclusief interview: Jos Verstappen over pieken en dalen
  • Op bezoek bij Jens Munser: Zo wordt Max’ helm gespote
  • Interview met Nico de Jong, het brein van Verstappen.com
  • Fotoreportage: Het jaar van Max door de lens van Peter van Egmond
  • Doe mee en win: De grote F1 fotoquiz met prachtige prijzen
  • Extra: dubbelzijdige megaposter Max met de kalender van 2024
  • Win gesigneerde F1-boeken en de EA Sports F1 Game 2023
  • Alles over de laatste twee GP’s van 2023 in Las Vegas & Abu Dhabi en nog veel meer!