Marussia heroverde in Bahrein de tiende plaats in het kampioenschap op Caterham. De Russen willen die plaats nu wat langer vasthouden. Dan moet Jules Bianchi wel wat minder problemen krijgen.

“Ik bleef zeggen dat het mijn doel is om minder pech te hebben”, vertelt de Fransman. “Vanochtend had ik nauwelijks mijn installatierondje afgerond of er ontstond een probleem met het brandstofsysteem. Vervolgens kon ik vrijwel de gehele sessie vanaf de zijlijn toekijken. Toch kon ik in de slotfase van de eerste training dankzij het team nog naar buiten.”

Sterker nog: Bianchi reed 17 ronden en bleef teamgenoot Max Chilton voor. Hij kon alleen Caterham-coureur Kamui Kobayashi niet bijhouden. In de tweede training stelde Marussia orde op zaken. “Toen ging het beter en ik ben blij dat ik voor mijn naaste concurrenten ben geëindigd. We moeten nog aan de prestaties van de wagen werken, maar we hebben voldoende informatie om dat te doen.”

Chilton reed vandaag vijftig ronden, zestien meer dan Bianchi. “We hebben veel vooruitgang geboekt maar dat werd een beetje tegengehouden door problemen met DRS. Hierdoor kwamen we niet in een goed ritme. Toch ben ik best blij met hoe mijn racesimulaties verliepen en daarom heb ik vertrouwen in zondag.”