Fernando Alonso is tevreden met de derde plaats die hij overhield aan de Grand Prix van Hongarije. De Ferrari-coureur denkt dat zijn team na de zomerstop vol vertrouwen de Grands Prix tegemoet kan zien.

De Spanjaard startte de race vanaf de vijfde positie, maar ondanks een goede start moest hij toch een inhaalrace rijden. Niet in de laatste plaats omdat hij zelf enkele keren in de fout ging waardoor hij opnieuw tijd verloor.

Van Ferrari is bekend dat het vaak beter presteert als het wat warmer is. En dat was het niet op de Hungaroring. Vandaar de tevredenheid bij Alonso na zijn derde plaats. “Ik kijk het vervolg van dit seizoen met vertrouwen tegemoet; we strijden om polepositions en podiumplekken”, stelt hij.

“Ik ben de coureur die in juli de meeste punten heeft gescoord. Dat zegt wel wat, vooral omdat we onder verschillende omstandigheden reden en op drie circuits die van elkaar verschillen. Het team heeft een stap voorwaarts gezet. McLaren ook. Het is een mooie strijd.”

Alonso verspeelde niet alleen tijd door zijn uitstapjes, maar ook omdat hij zich een weg moest banen langs de Mercedes-bolides en Mark Webber. “De eerste twintig ronden kon ik niet voluit gaan, maar daarna zat het tempo er goed in. Hopelijk wordt het in augustus en september wel warmer, dat zou fijn zijn.”