Lewis Hamilton is weer helemaal terug in de titelrace. Nico Rosberg eindigde dit jaar nog niet lager dan de tweede plaats. Vandaag viel de Duitser uit met een versnellingsbakprobleem en bedraagt Hamiltons achterstand op Rosberg daarom nog maar vier punten.

Want Hamilton kon door Rosbergs uitvalbeurt de zege eenvoudig binnenhalen. Op de dag af is het precies zes jaar geleden dat hij zijn eerste Britse Grand Prix won. 6 juli is hem dus goedgezind. Dat had hij gisteren ongetwijfeld niet kunnen denken. Toen ging Hamilton nog af als een gieter door in de slotfase van de laatste kwalificatie het rustig aan te doen. Hierdoor startte hij slechts als zesde.

De wereldkampioen ging echter als een bezetene van start en was, na de herstart, binnen de kortste keren alweer tweede. Het gat met Rosberg kon hij toen niet echt dichtrijden. Al kwam Hamilton mondjesmaat dichterbij. Tot Rosberg dus opeens uitviel met een kapotte versnellingsbak.

Daarna was het appeltje eitje voor Hamilton. “Nico had een goed gat richting mijn, maar op nieuwe banden liep ik een seconde per ronde in. Dat kon ik eigenlijk al niet geloven. Zoiets gebeurt niet”, aldus Hamilton. “Natuurlijk willen we een dubbelzege halen, maar dit was wel het resultaat dat ik nodig had.”

“Ik sta nu vier punten achter en heb nogmaals geleerd dat je nooit moet opgeven. Zeker niet na een dag als gisteren. Vandaag had ik mijn familie bij me, kon ik mij goed concentreren en gaven de toeschouwers mij een boost.”

“Het is geweldig om het publiek nu zo te zien. Dit zijn de beste autosportfans ter wereld. Ze hebben dit weekend echt voor extra motivatie weten te zorgen.”