Scuderia Toro Rosso kende niet echt een flitsende start in Abu Dhabi. In de eerste vrije training stonden Jean-Éric Vergne en Daniel Ricciardo op de zestiende en achttiende tijd en in de afsluitende sessie strandden de Italiaanse bolides op de respectievelijk zeventiende en zestiende positie.

“Als we niet naar de rondetijden kijken, kunnen we concluderen dat we een redelijk productieve dag achter de rug hebben”, vertelt Vergne, die 56 ronden reed. “We presteren goed en ik vond dat de auto goed werkte. Het klopt dat we morgen sneller moeten gaan, maar daar heb ik wel vertrouwen in. Vanavond moeten we de puntjes op de i zetten die er vandaag nog niet op zaten. Als dat lukt, zijn we competitief.”

“Ik deed een lange run op de zachte band. Die werkt veel beter, en slijt veel minder snel dan in India het geval was. Iedereen zal daar dus beter gebruik van maken dan vorige week. Dit is een leuk circuit om op te rijden, onder unieke omstandigheden.”

Toekomst Red Bull-coureur Ricciardo kende een moeizame dag. “Dit was niet onze beste start van een weekend”, concludeert hij. “We hadden moeite om de juiste balans in de wagen te vinden. Het was lastig in te schatten wat er precies met de wagen aan de hand was. Geen goede zaak voor het vertrouwen in de auto.”

“We hebben onszelf wel verbeterd in de tweede training. Er is echter nog veel te doen. We moeten vanavond effectief te werk gaan met de engineers. De zachte band doet het hier beter dan in India. Ik geniet er altijd van om hier te rijden.”