Even racete Daniel Ricciardo tegen Romain Grosjean en Mark Webber. Waar de laatste twee na het vallen van de vlag richting het podium gingen, hield Ricciardo uiteindelijk geen punt over aan de Grand Prix van Japan. En daar baalt de Australiër van.

“Ik ben teleurgesteld dat ik geen punten heb overgehouden aan deze race. Ik was er van overtuigd dat ik bij de eerste tien zou eindigen”, vertelt Ricciardo, die dertiende werd. “Dat was een bemoedigend resultaat geweest, nadat we zaterdag zo zaten te rommelen met de balans in de wagen. Ik begon op de harde band en maakte na een goede start twee plaatsen goed.”

“Het zag er goed uit. Ik haalde daarna Valtteri Bottas in. Vervolgens schoof ik op in de rangorde toen andere rijders de pits indoken. Na mijn stop haalde ik Adrian Sutil buitenom in de 130R in. Vervolgens kwam ik in het gras terecht. Dat kostte mij tijd, maar helaas              vonden de stewards dat ik er voordeel van had. Hierdoor kreeg ik een drive through penalty, en dat was funest voor mij race. Ik reed negende toen ik de straf kreeg en daarna kwam ik buiten de punten terecht.”

Ricciardo finishte één plaats achter teamgenoot Jean-Éric Vergne, die twaalfde werd. “Er vallen wat pluspunten te halen uit vandaag”, aldus de Fransman. “De auto deed het vanmiddag goed. Onze pitstops waren echter niet in orde en dat kostte tijd. Na de start reed ik rond in het verkeer. Hierdoor besloot het team om mij iets eerder dan gepland in te halen om de zachte band voor de harde te verwisselen.”

 “De stop duurde echter lang en hierdoor kwam ik opnieuw in het verkeer terecht. Het was lastig om in te halen, dus we probeerden twee lange stints te rijden. Vervolgens waren die andere stops ook niet goed. Buiten dat leek het erop dat mijn snelheid in orde was. Jammer dus, want we hadden hoger kunnen eindigen. Zeker gezien het feit dat ik veel verse banden had voor deze race. Ik hoop echt dat ik in India wat meer geluk heb en opnieuw een goede wagen.”