Hoewel Jean-Eric Vergne vandaag in beide sessies sneller was dan teamgenoot Daniel Ricciardo, is hij niet te spreken over de snelheid van zijn Toro Rosso. De Fransman worstelde met de Pirelli-banden.

Vergne reed, in tegenstelling tot Ricciardo, niet meer in de Toro Rosso sinds de Grand Prix van Duitsland. Gezien de uitslag van de beide trainingen, Vergne werd een keer veertiende en een maal zestiende en Ricciardo twee keer zeventiende, is dat geen probleem. De Fransman was na afloop echter niet te spreken over de Toro Rosso.

“Vanochtend probeerde ik de auto uit met nieuwe onderdelen aan boord”, aldus Vergne. “We twijfelden of het ging werken, dus vanmiddag hebben we oude onderdelen weer op de wagen gezet ter vergelijking. We waren vandaag absoluut te langzaam, dus ik verwacht dat we veel wijzigingen gaan aanbrengen.”

Het probleem zit ‘m in, jawel, de banden. “De achterbanden werden te heet en daardoor kampte ik tijdens lange runs met veel onderstuur”, analyseert Vergne. “Ik voelde me alles behalve op mijn gemak in de auto. We zullen veel werk moeten verzetten om dit weekend nog competitief te zijn. De banden spelen onder deze weersomstandigheden natuurlijk een grote rol en we moeten een manier zien te vinden om het maximale uit ze te halen. Ik ben nu niet te spreken over hoe ze tijdens zowel lange als korte runs presteren.”

Ook Ricciardo’s dag verliep stroef. “We begonnen optimistisch omdat we een aantal nieuwe onderdelen op de wagen hadden zitten”, vertelt de Australier. “We konden echter niet het maximale uit het nieuwe materiaal halen. Hopelijk maken ze de wagen sneller, maar vooralsnog moeten we nog even bestuderen hoe we ze beter kunnen laten functioneren.”

“We moeten meer werken aan de afstelling. Al hebben we vaker in dit schuitje gezeten. Ik verwacht dat we, na een lange vergadering en werkzaamheden, op tijd onszelf kunnen verbeteren.”