*

Verstappen: ‘Aanblijven Albon een logische beslissing’

Daan de Geus

Daan de Geus

15 november 2019 08:30

Verstappen: ‘Aanblijven Albon een logische beslissing’
Red Bull

Tussen de raceweekends in Amerika en Brazilië door werd bekend dat Alexander Albon in 2020 aanblijft als teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull. ‘Een logische beslissing’, aldus de Nederlander.

Lees ook: Officieel: Albon rijdt ook in 2020 voor Red Bull

Een logische beslissing, maar iets meer dan een jaar geleden was het ronduit ondenkbaar dat Albon zich Red Bull-coureur zou mogen noemen. Albon stevende op de derde plek in de Formule 2 af, maar had net een Formule E-contract getekend. Zijn toekomst leek vast te staan, maar het zou wel een toekomst zonder Formule 1 worden.

Plots klopte Red Bull echter bij hem aan, als oude bekende. Albon werd als jonge karter al door Red Bull gesteund, maar net zo snel afgedankt na een lastig debuutjaar in de autosport.

Red Bull zat eind 2018 echter omhoog, had voor het jaar erop een coureur nodig voor juniorteam Toro Rosso. Dus kocht het Albons Formule E-deal uit en ineens had de Britse Thai Albon een Formule 1-zitje voor 2019. In de zomerstop kreeg hij zelfs een nog beter zitje: Albon promoveerde van Toro Rosso naar Red Bull.

Net als de meeste achtbanen heeft Albons aparte recente carrièreverloop hem reden tot lachen gegeven.

“De laatste jaren zijn als een achtbaan voor Alex geweest”, weet Max Verstappen, die het goed kan vinden met de coureur die sinds eind augustus naast hem rijdt. “Alex is een nice guy, heel relaxed en ontspannen”, zegt Verstappen over zijn teamgenoot. “De mensen in het team mogen hem, wat helpt. Ook is hij snel, doet z’n job en pakt punten.”

Lees ook: Hamilton: ‘Albon wacht een mooie toekomst, Red Bull moet achter hem blijven staan’

Volgens Verstappen is doorgaan met Albon de meest logische keuze, al zegt hij er geen stem in te hebben gehad. “Het is niet aan mij zijn prestaties te beoordelen, dat is aan Christian Horner en Helmut Marko, zij nemen de beslissingen.”

Albon heeft in de zeven races sinds zijn overstap van Toro Rosso naar Red Bull 68 punten gepakt, vijf meer dan voorganger Pierre Gasly er in zijn twaalf races met Red Bull voor de zomerstop verzamelde. Albon is sindsdien van de vijftiende naar de zesde plek in het WK opgeklommen.