*

Verstappen en Albon hopen op goed resultaat voor Honda en ‘fanatieke’ Japanse fans

Laurens Stade

Laurens Stade

8 oktober 2019 09:05

Verstappen en Albon hopen op goed resultaat voor Honda en ‘fanatieke’ Japanse fans
Motorsport Images

Waar Max Verstappen mooie herinneringen heeft aan Suzuka, gaat Alexander Albon voor het eerst in een Formule 1-wagen over het beroemde circuit rijden. De Red Bull-coureurs hopen uiteraard voor Honda te kunnen winnen in de thuisrace van de Japanse motorfabrikant, al verwacht Verstappen dat het lastig zal worden: ”Maar we zullen zeker ons best doen.”

Verstappen bewaart mooie herinneringen aan Suzuka, waar hij in 2014 zijn Formule 1-debuut maakte voor Toro Rosso tijdens de eerste vrije training. Hij was daarmee de jongste coureur ooit die in actie kwam tijdens een Formule 1-weekend. ”Suzuka is een bijzondere plaats voor mij, dus ik kijk ernaar uit om hier terug te keren. Ik maakte hier mijn Formule 1-debuut tijdens een vrije training toen ik net zeventien was geworden. Dat zal ik nooit vergeten. Ik heb hier altijd goede resultaten behaald met een tweede of derde plaats op het podium, maar nog nooit de overwinning. Het is dus logisch dat we nog een trede hoger willen eindigen”, aldus Verstappen. In 2016 en 2017 eindigde Verstappen op de tweede plaats, terwijl hij vorig jaar met de derde plaats genoegen moest nemen.

Lees ook: Max Verstappen verwacht geen wonderen in Japan: ‘Wil geen valse hoop creëren’

De Nederlander geniet van Suzuka, wat volgens hem een leuk circuit is om op te rijden. ”Het is een historisch circuit met snelle en krappe bochten, dus je moet zoveel mogelijk gebruik maken van de hele baan. Je moet een goede balans en flow hebben tussen bocht drie en zes want als je één bocht verkeerd neemt, zit je niet goed voor de volgende bochten”, aldus Verstappen.

De 22-jarige Verstappen vreest opnieuw een sterk Ferrari op de rechte stukken, maar hij verwacht dat Red Bull in de bochten tijd zal winnen. Dat ze bij Honda een overwinning willen pakken is duidelijk, maar het zal volgens Verstappen niet gemakkelijk worden. ”We hebben goede resultaten gepakt met Honda dit jaar. Het zal lastig zijn om in Suzuka te winnen maar we zullen zeker ons best doen voor de Japanse fans”, aldus Verstappen.

Lees ook: Honda toont geen interesse in terugkeer als fabrieksteam: ‘We richten ons op de motor’

Foto: Motorsport Images

‘Ik heb mijn pen al klaarliggen!’
Albon moest in Rusland vanuit de pits starten maar hij vocht zich een weg naar voren, had wat geluk met de safety car en eindigde zo alsnog op de vijfde plaats. ”Hopelijk gaat het dit weekend wat soepeler en starten we vanaf een betere plaats, zodat ik me een weg naar voren kan vechten”, aldus Albon.

De Britse Thai zal voor het eerst in een Formule 1-auto over het historische circuit van Suzuka rijden. ”Het zal mijn eerste Japanse Grand Prix zijn, dus ik kijk er erg naar uit. Ik heb er al eens eerder gereden, maar dat was met een kart dus ik ben benieuwd hoe het met een Formule 1-wagen is. Het is een leuk circuit en ik verheugde me het meest op deze race. Het is een belangrijk weekend voor ons aangezien het de thuisrace is van Honda. We hopen dus een goed resultaat te behalen voor de fans”, aldus Albon.

Net als Verstappen is ook de 23-jarige Albon onder de indruk van de fanatieke Japanse fans. ”We waren begin dit jaar al in Tokio geweest en toen voelde ik al de steun van de mensen daar. Ik hoorde al verhalen dat de fans heel fanatiek zijn, maar ik kan nog steeds niet geloven hoeveel mensen we ontmoet hebben en hoeveel cadeaus we hebben gekregen. Max vertelde me dat het niets is vergeleken met de ervaring van de Grand Prix, dus ik heb mijn pen al klaarliggen!”, aldus Albon.

Lees ook: Honda-coureur Yamamoto rijdt VT1 in Japan voor Toro Rosso