Sebastian Vettel vergooide halverwege de laatste ronde de overwinning in de Canadese Grand Prix en bovendien zeven punten in het WK. Hij baalt. “Natuurlijk! Ook al maakte ik slechts één fout.”

De Red Bull-coureur reed vrijwel de gehele race aan de leiding, maar uitgerekend tijdens het vallen van de vlag kwam Jenson Button als eerste het rechte stuk op. De Brit haalde Vettel in nadat hij rechtdoor schoot onder het aanremmen voor een chicane.

“Ik ben uiteraard teleurgesteld, want het is geen fijn gevoel om de koppositie op deze manier uit handen te geven. Ik ben na de laatste safetycar-situatie misschien iets te voorzichtig geweest”, probeerde Vettel een verklaring te zoeken voor de druk van Button.

“Ik remde net een moment te laat. Jenson kwam steeds dichterbij, met name in de laatste sector liep hij snel in, en het was toch al een moeilijk einde van een zware race. Ondanks deze teleurstelling luidt de conclusie ook dat we er alles aan deden. Eén fout maakte het verschil.”

Dat Button de aanval opende na een lange dag vol neutralisaties, crashes, aanrijdingen, pitstops en twee uur ‘wachttijd’ vanwege de hevige regenval zou volgens de Duitser wel eens van invloed kunnen zijn geweest. “Het was zwaar, een van de meest uitdagende races van het seizoen.”