Het is de teams niet langer toegestaan om de instellingen van hun software voor de motoren na de kwalificatie nog te veranderen. Red Bull werd er juist van verdacht dat het de kwalificatie en race met geheel verschillende afstellingen reed.

“Er is in aanloop naar de race in Valencia veel gezegd en dat gaat de komende races vast nog even door. Iedereen verliest wat tijd, maar velen hadden verwacht dat wij meer zouden verliezen dan anderen. In mijn ogen is dat niet zo”, aldus pole-sitter Vettel.

“We staan als team opnieuw op de voorste startrij. Voor ons is het gewoon een goede dag geweest”, vervolgt de Red Bull-coureur, die het moeilijk vindt om op het veeleisende circuit in Spanje een goede kwalificatie af te werken. “Iedere bocht moet kloppen en er zijn er maar liefst 25.”

“Dit circuit herbergt niet één gemakkelijke bocht en daarom wordt het ook een lange race. Het is hier moeilijk om een goede ronde te rijden, maar mijn eerste run toen het er om ging, was best aardig. Mark zit er ook goed bij en hopelijk kunnen we in de race een mooi resultaat behalen.”