Sebastian Vettel blijft de koning in de Formule 1. Met twee vingers in de neus won hij de Grand Prix van India, wat tegelijkertijd zijn vierde wereldtitel opleverde. “Dit is een fenomenaal seizoen”, jubelt hij na afloop.

Na afloop had de Duitser nog een showtje in gedachten voor het publiek. Hij reed niet het parc fermé binnen, maar draaide enkele donuts op het rechte stuk om daarna à la Helio Castroneves in het hekwerk te klimmen om zijn titel te vieren met het publiek.

“Ik ben sprakeloos”, vertelt Vettel tegen David Coulthard. “Toen ik over de lijn kwam, was ik leeg. Ik wist niet wat ik moest zeggen, en moest er lang over nadenken. De auto was vandaag fenomenaal, en dit is een fenomenaal seizoen. Meer dan dit kon ik niet verlangen.”

“Over de donuts heb ik niet echt nagedacht. Er zaten zo veel mensen op de hoofdtribune, dus ik kon het niet laten. De adviezen van mijn engineer sloeg ik maar even in de wind. Eigenlijk mag het niet.. Ik wil iedereen binnen het team bedanken voor dit seizoen.”

Volgens Vettel was dit seizoen lastiger dan buitenstaanders denken. “Ik werd uitgefloten terwijl ik niets fout deed”, zegt de viervoudig kampioen, die blijkbaar het incident in Maleisië vergeten is. “Het was geen gemakkelijk seizoen, all krijgen buitenstaanders wel dat idee. Het maakt mij trots om in hetzelfde rijtje te staan als Alain Prost, Juan Manuel Fangio en Michael Schumacher. Misschien dat ik over tien jaar pas kan begrijpen wat wij hier hebben gepresteerd.”