Hij reeg de polepositions de afgelopen jaren aaneen. Nu is Sebastian Vettel blij met de tweede startplaats achter Nico Rosberg. De Red Bull-coureur deed deze kwalificatie weinig fout.

Vettel vond het maar een lastige kwalificatie, al liet hij doorschemeren zich te hebben vermaakt. “Toen de derde kwalificatie begon ging ik als laatste naar buiten”, zegt hij in de persconferentie. “Tijdens de opwarmronde voor mijn snelle ronde begon het echter te regenen. Het was onmogelijk om toen op slicks een snelle tijd te klokken.”

“Het was vervolgens dus wachten geblazen in de pits. Op een gegeven moment dachten we maar: op naar buiten. Ik reed als een van de eersten toen een snelle ronde. Het was tijdens die ronde overigens niet te bedenken dat het droog genoeg zou zijn voor slicks, maar het was ook een rare kwalificatie.”

Vettel wist daar echter prima mee om te gaan. “Dan miezerde het weer, vervolgens ging het gewoon hard regenen en daarna was er weer motregen. Telkens was het weer net iets anders. Alleen in dit land kan dat zo snel op elkaar volgen. Het was heel lastig te voorspellen. Moeilijk ook, om in te schatten hoeveel risico je kunt nemen.”

“Je moet niet te voorzichtig zijn. Ik ben heel blij dus met deze uitkomst. Het is positief dat we vanaf de eerste startrij aan deze race beginnen.”