Alsof ‘ie er niet stond. Zo reed Daniel Ricciardo in de slotfase na de neutralisatie Sebastian Vettel voorbij. De Australiër kwam als vierde over de streep, terwijl Vettel genoegen moest nemen met de zesde plaats.

En dat zorgt voor een ontevreden viervoudig wereldkampioen. “Het was vooral na de neutralisatie een drukke race”, vertelt Vettel. “Jammer genoeg eindigden we niet verder naar voren. Daniel bewees dat de auto tot meer in staat is. Mij lukte dat niet, dus blij met mijn dag ben ik niet. Om de een of andere reden waren we op rechte stukken erg langzaam. Niet alleen ten opzichte van Mercedes.”

“We moeten dus aan de bak. Bij Daniel ging het goed. We hebben goed samengewerkt. Als een team. We hebben goed geracet, maar ik was graag hoger geëindigd”, besluit Vettel. Red Bull-teamgenoot Ricciardo is uiteraard een stuk meer tevreden over zijn resultaat.

“Dit was een geweldige race. Erg opwindend”, vindt de Australiër. “Na de eerste pitstop werd het een verhitte Grand Prix. Overal waren gevechten en ik ben blij dat ik daar ook aan meedeed. We kwamen dicht in de buurt van het podium. Volgens mij scheelde het maar een halve seconde. Ik heb er alles aan gedaan.”

“De auto werd gedurende de race sneller en ik kon mij een weg door het veld banen”, vertelt Ricciardo, die in Bahrein een positiestraf van tien plaatsen kreeg en daardoor als dertiende startte. “Ik had een leuk gevecht met Sebastian, dat hard – maar eerlijk – verliep. We gaven elkaar genoeg ruimte. Dat verwachten we van elkaar en daar hebben we vooraf ook afgesproken.”