De ene Australiër is de andere niet. Sebastian Vettel had Mark Webber dikwijls in zijn zak. Dat kan niet worden gezet van Daniel Ricciardo. Vettels nieuwe teamgenoot blijft de viervoudig wereldkampioen aftroeven.

In China werd het wel heel pijnlijk. Vettel kreeg de opdracht van Red Bull Racing om aan de kant te gaan voor Ricciardo. Dat deed de wereldkampioen aanvankelijk niet, maar een paar ronden later werd hij alsnog door Ricciardo verschalkt.

“Het had geen zin om hem achter mij te houden”, stelt Vettel na afloop. “Hij was best wat sneller dan ik. Op dat moment van de wedstrijd hadden we beide een verschillende tactiek. Dat realiseerde ik mij toen dat verteld werd. Ik besefte dat ik hem niet veel langer achter mij kon houden.”

Van harte ging het in ieder geval niet, lijkt ook Ricciardo te erkennen. “Ik weet het eerlijk gezegd niet”, zegt de Australiër of Vettel hem voorbij liet of dat Ricciardo hem echt verschalkte. “Ik hoor pas net van de instructies via de radio. Op het circuit kreeg ik er niets van mee.”

“In de eerste bocht probeerde ik wat te doen en ik weet niet of hij te wijd ging of mij de ruimte gaf. Het lukte me in ieder geval na een ronde om hem in te halen en dat is zo slecht nog niet.”