Ook in Austin staat er geen maat op Sebastian Vettel. De viervoudig wereldkampioen won zijn achtste zege op rij, en rijdt daarmee het record van Alberto Ascari en Michael Schumacher uit de boeken. Volgende week wil hij zijn record verder aanscherpen.

De Red Bull Racing-coureur startte degelijk aan de Grand Prix van de Verenigde Staten. Vettel moest eventjes in zijn spiegels kijken om te zien wat Romain Grosjean van plan was, maar kon daarna probleemloos van de rest van het veld wegrijden. Eigenlijk hetzelfde beeld in zoveel eerdere races. De Duitser zag zijn koppositie geen moment bedreigd worden.

“Ik zou niet weten wat ik moet zeggen”, vertelt hij op het podium aan Mario Andretti. “Ik wil het publiek bedanken. Dit is pas onze tweede race op dit circuit en er zitten honderdduizend mensen op de tribune. De hele stad is een gekkenhuis als we hier zijn. Dit is een van de beste locaties waar dit jaar geracet wordt.”

Start

“De auto was geweldig”, vervolgt Vettel. “Na de start kwam Romain dicht in de buurt. Ik wist niet of mijn start wel goed genoeg was. Omhoog naar de eerste bocht is het lastig om in te schatten wat er gaat gebeuren. Daarna was onze racesnelheid echter ongelooflijk en kon ik het gat richting de rest van het veld handhaven.”

Vettel nam revanche op vorig jaar. Toen verschalkte Lewis Hamilton hem in de slotfase en moest de coureur uit Heppenheim genoegen nemen met de tweede plaats. “Het is geweldig om nu te winnen.”

In Abu Dhabi evenaarde Vettel het record, dat Michael Schumacher deelde met Alberto Ascari, van zeven gewonnen races op rij. Nu is de Duitser alleen recordhouder. In Brazilië wil hij zijn eigen record verder aanscherpen.

“Daar gaan we opnieuw proberen de overwinning binnen te slepen”, aldus Vettel.