Kwalificatiemonster Sebastian Vettel heeft opnieuw toegeslagen. De viervoudig wereldkampioen liet opnieuw geen steek vallen, waar zijn teamgenoot dat wel deed. Bovendien start Vettel aan de schone kant van het circuit.

De blijdschap was merkbaar bij Vettel. Meerdere malen balde hij in de cockpit enthousiast zijn vuist, toen hij de pole binnen had. “Het is natuurlijk geweldig voor het team om twee auto’s op de eerste rij te hebben”, vertelt de Duitser. “Het was een lastige kwalificatie. De wind speelde een grotere rol dan vanochtend.”

“Dat beïnvloedde het gedrag van de wagen en dat maakt het allemaal wat lastiger: vooral in de bochten. Ik was niet echt te spreken over mijn eerste snelle ronde in de laatste sessie. Daarna reed ik een degelijke ronde en dat was voldoende.”

“Mark Webber zat dicht in de buurt. Hij leek dit weekend steeds maar dichter in de buurt te komen. Gelukkig wist ik hem voor te blijven. Ik denk dat hij een foutje maakte in zijn laatste ronde. Ik ben heel blij met deze pole. Het is hier belangrijk om aan de schone kant te starten, dus ik ben benieuwd wat er morgen mogelijk is.”