Het is Sauber in Sjanghai niet gelukt om een coureur in de toptien te positioneren tijdens de kwalificatie. Het is de eerste keer dit seizoen dat Kamui Kobyashi ontbreekt.

Zoals Sergio Pérez in Melbourne aantoonde, betekent dit nog niet dat Sauber hoeft te wanhopen. Het is ook niet zo dat de Sauber-coureurs ver verwijderd bleven van Q3; het wilde dit keer niet lukken en dat betekende een twaalfde en dertiende startplaats.

Pérez was dit keer de snellere van de twee. “Ik stond vooraan in de pitstraat om in de slotfase van Q2 naar buiten te gaan, maar tijdens het wachten koelden mijn banden af. Het duurde te lang voor het rubber weer op temperatuur was.”

“Dat was een kleine tegenvaller, maar verder gaat het beter ten opzichte van Maleisië”, vervolgt de Mexicaan. “De balans van de auto is beter waardoor ik meer op mijn gemak achter het stuur zit. Daarom baal ik van mijn laatste run in Q2, want er was meer mogelijk geweest.”

Kobayashi kampte met hetzelfde probleem als teamgenoot Pérez: onder het wachten koelden zijn Pirelli’s te veel af. “Mijn eerste run op zachte banden verliep ook al niet naar wens. Ik weet niet waarom, maar ik kreeg het setje banden niet aan de praat. Helaas start ik niet bij de eerste tien, desondanks moeten we punten kunnen scoren.”