Het lijkt hem niet meer te zijn gegund: één laatste Formule 1-zege. Vandaag had Mark Webber alle goede papieren om in Japan te winnen. Maar weer was daar zijn teamgenoot die dat plannetje dwarsboomde.

Bovendien bood Vettel de Australiër aanvankelijk nog de helpende hand, om ook maar eens een keer een start te verprutsen. Webber verzilverde echter zijn poleposition niet, aangezien Romain Grosjean er als een haas vandoor ging.

Webber kon na afloop wel leven met de tweede plaats. “Ik reed een best goede race. Natuurlijk had ik nog één plaatsje hoger op het podium gestaan”, aldus de Australiër. “Sebastian en ik hadden een verschillende strategie, en hij reed langer door. Hij bouwde zijn wedstrijd beter op.”

“Ik ben best blij met de tweede plaats. Je wil natuurlijk altijd meer, maar dat zat er vandaag gewoon niet in. Zowel Sebastian als ik startte erg slecht. Hierdoor liepen we achter, maar dat maakten we vervolgens weer goed. Door de driestopstrategie kwam ik achter te liggen. Later maakte ik dat weer goed door Romain in te halen en op die manier eindigde ik als tweede.”