Mark Webber baalde op het podium nog even na van het mislopen van de poleposition. De Australiër werd derde, maar dat had beter gekund. “Het kostte me vandaag een goed resultaat.”

De Australiër leek gisteren op weg naar zijn tweede pole in drie races. In de eerste twee sectoren noteerde de Red Bull-coureur de snelste tijd. Vervolgens ging het in de laatste sector mis, toen hij met veel overstuur zich door een langzame bocht worstelde. Sebastian Vettel kon hem op die manier toch nog de loef afsteken.

Hierdoor moest Webber als tweede beginnen aan de Grand Prix in Austin. Op het vuile gedeelte. De Australiër, met een reputatie als trage starter, vertrok redelijk, maar kon niet voorkomen dat Romain Grosjean en Lewis Hamilton hem inhaalden. Vervolgens kon hij laatstgenoemde inhalen, maar in de slotfase kwam hij tekort om ook Grosjean nog in te halen.

Kwalificatie

“De kwalificatie was belangrijk”, concludeert Webber op het podium. “Het mislopen daarvan kostte me vandaag een goed resultaat. Gisteren was teleurstellend. Het is lastig om vanaf het vuile gedeelte de eerste bocht in te duiken. Ik wilde hem aan de buitenkant uitrijden, maar ik zat vast achter Hamilton.”

Webber haalde Hamilton daarna in. Vervolgens moest hij het duel aangaan met Grosjean. “Romain reed heel goed door de achtste en negende bocht”, stelt Webber. “De DRS-zones waren iets tekort om hem in te halen.”

Porsche

“Het team heeft het vandaag heel goed gedaan. Ik ben blij dat ik in mijn laatste F1-race in de Verenigde Staten op het podium sta. Ik zie jullie volgend jaar wel weer als ik voor Porsche rijd.”