Mark Webber moest in de tweede vrije training de eer hoog houden voor Red Bull, aangezien Sebastian Vettel door een crash in de ochtendsessie moest toekijken.

Webber gaf na afloop aan medelijden te hebben met zijn teamgenoot, die zich op intermediates liet verrassen. “We zijn coureurs en weten dat dit soort dingen kunnen gebeuren als je de limiet opzoekt”, aldus Webber. “Het deed me denken aan Zuid-Korea waar ik de vangrail in gleed. Zo’n ongeluk zit in een klein hoekje. Als je even het gras raakt, kom je in de muur terecht.”

Met Vettel uitgeschakeld, moest Webber al het huiswerk doen voor het team op een droge baan. “Sebastian zal ongetwijfeld veel data van mij bekijken”, stelt de Australiër. “Het is logisch dat wanneer iemand een zware dag heeft hij aan de andere kant van de garage aanklopt.”

Een opsteker voor Red Bull is dat KERS vandaag naar behoren functioneerde. Al blijft Webber op zijn hoede. “Het werkte best goed vanmiddag”, zegt hij. “Zoals we blijven zeggen hopen we dat het steeds beter gaat naarmate we er meer ervaring mee opdoen. Tot dusver gaat het goed.”