Twee keer scoorde Lotus dit jaar punten. In Singapore kwam daar geen derde keer bij. Pastor Maldonado en Romain Grosjean finishten de plaatselijke Grand Prix als twaalfde en dertiende.

“We hebben vandaag het maximale eruit gehaald en reden een constante race”, vindt Maldonado. “Daar ben ik blij mee, als je kijkt naar de problemen die we dit weekend ondervonden. Ik maakte een stop meer dan de rest maar dat had geen invloed op mijn resultaat. Het was een zware race. Zeker in de laatste tien ronden, toen de banden flink waren versleten. Toch denk ik dat we een goede wedstrijd reden.” 

Grosjean moest vandaag zijn meerdere erkennen in zijn Venezolaanse teamgenoot bij Lotus. “Het was warm”, aldus de Fransman. “Tot de neutralisatie ging het goed, omdat we toen in de punten konden finishen. Helaas viel ik daarna te agressief aan.”

“Ik wilde alles geven wat ik in mij had. Dat deed ik op koude banden na een neutralisatie. Dat was teveel van het goede. Na een bocht kon ik mij niet meer een weg naar voren banen om voor de punten te gaan.”