De Franse premier Francois Fillon heeft een commissie ingesteld die ervoor moet zorgen dat Frankrijk weer een Grand Prix krijgt.

“Het klopt dat ik een team heb samengesteld”, erkent Fillon tegenover de Franse krant Var-Matin. “Met als doel een voorstel op tafel te leggen om opnieuw een Grand Prix te organiseren in Frankrijk.”

De werkgroep omvat naast Renault-teambaas Eric Boullier en oud-minister Gilles Dufeigneaux ook de directeur van het circuit Paul Ricard, Gerard Neveu. Dat maakt die baan in Zuid-Frankrijk de meest waarschijnlijke locatie om de Franse Grand Prix te organiseren. Tussen 1971 en 1990 was het circuit al veertien maal gastheer van de race.

De laatste Grand Prix van Frankrijk werd in 2008 gehouden op Magny-Cours. Vanwege financiële problemen bleek het in 2009 niet meer mogelijk het evenement te organiseren. Geld is nog altijd het voornaamste struikelblok. De werkgroep moet investeerders warm maken voor het project.

Een ander obstakel is het verwerven van een plaats op de drukbezette Formule 1-kalender. Een mogelijke oplossing daarvoor is een roulatiesysteem met de Grand Prix van België. Ook in Spa-Francorchamps hikt men immers tegen de kosten van het organiseren van de race aan.

“Ik ben Frans en werk voor een Frans team, dus ik zet me graag in om weer een Franse Grand Prix op de kalender te krijgen”, zegt Boullier. “Maar ik heb alleen een adviserende rol. Ik bemoei me verder niet met de politieke zaken.”