Charlie Whiting heeft namens de FIA een bezoek gebracht aan het Autodromo Hermanon Rodriguez in Mexico City. Volgend jaar moet daar voor het eerst sinds 1992 weer een Grand Prix worden verreden.

Het is aan Whiting om te beoordelen of een circuit geschikt is voor de Formule 1 en door dit bezoek krijgt hij een beeld van wat er nodig is om de baan en de faciliteiten op tijd klaar te krijgen.

Terugkeer
Mexico stond van 1963 tot en met 1970 en van 1986 tot en met 1992 op de kalender. Onder meer door de aanwezigheid van Sergio Pérez en Esteban Gutiérrez op de grid is een terugkeer nabij. De Grand Prix van Mexico is opgenomen op de voorlopige kalender voor 2014, die in Monza werd vrijgegeven. De race staat gepland voor 9 november, maar staat nog wel onder voorbehoud aangegeven.

Tilke
Naast Whiting bestond de delegatie onder meer uit Tavo Hellmund, de initiatiefnemer van het circuit in Austin richt zich nu op Mexico nu hij geen deel meer uitmaakt van het Texaanse project. Ook Jose Abed, vice-president van de FIA en racesteward, was erbij. Hij maakte in het verleden deel uit van het organisatiecomité van de Grand Prix van Mexico. Zij werden vergezeld door vertegenwoordigers van Tilke, het bedrijf dat de benodigde aanpassingen aan het circuit zal uitvoeren. 

Foto: Zo lag de fameuze Peralta-bocht er in 1990 bij