Een van de sterke punten van McLaren is dat het team zichzelf per Grand Prix naar een hoger plan tilt. Seizoen 2011 lijkt daar geen uitzondering op en het doet Martin Whitmarsh goed om dat te zien.

McLaren kende een winter vol problemen, maar toch schonk Jenson Button het team in Canada – op magistrale wijze – alweer de tweede overwinning van het seizoen. De Brit hoopt zich snel te mengen in de titelstrijd.

“De overwinning van Jenson bewijst dat wij als team nooit opgeven. De race in Montréal toonde eens te meer aan dat hard werken aan een constante stroom updates resultaten oplevert”, stelt Whitmarsh in zijn vooruitblik op de Grand Prix van Europa.

“Als team is het zeer positief om te ervaren dat iedere upgrade ‘raak’ is. De resultaten die we op de fabriek voorspellen zien we later ook in de praktijk op het circuit. Een betere motivatie bestaat niet en we hopen op deze voet verder te gaan”, vervolgt de teambaas.

Het hart van het seizoen is aangebroken en dat betekent dat de basis die is gelegd verder moet worden uitgebouwd, aldus Whitmarsh. “We moeten onze auto blijven verbeteren. Dit is een van onze sterke punten en ik heb er vertrouwen in dat we dit weten vast te houden.”

“Ons doel voor de race in Valencia, en ook voor de Grands Prix daarna, is duidelijk: we willen winnen. Dat deden we op het stratencircuit nog niet eerder, maar we gaan het weekend met een positief gevoel tegemoet. Hopelijk kunnen we Red Bull opnieuw verslaan.”