Ook in China konden Pastor Maldonado en Valtteri Bottas geen potten breken. De FW35 komt nog niet mee met de concurrentie en dus staat Williams na drie races nog altijd op nul punten.

Maldonado finishte als veertiende, één plek achter zijn teamgenoot. “Het was vanaf de eerste meter een lastige race”, vertelt de Venezolaan. “Ik verloor in de openingsfase veel tijd dankzij de zachte band. We hadden gewoon de snelheid niet. Een hogere plaats zat er niet in. We weten dat we ver verwijderd zijn van de plaats waar we willen zijn. De focus blijft liggen op het sneller worden.”

Bottas eindigde als dertiende. Volgens de Fin zat er niet meer in. “Het team koos een goede strategie en meer dan dit konden we er niet uithalen. Dit was mijn beste race van het seizoen, maar we hebben meer snelheid nodig om verder vooraan mee te doen. Pastor zat in de slotfase dicht bij mij in de buurt dus ik moest alles van mijn banden vragen.”

“Ik zat in de voorlaatste ronde vlak achter hem en kon hem verschalken. Een mooie manier om de wedstrijd te eindigen maar we moeten onszelf verbeteren als we punten willen pakken.”