Williams heeft in Canada voor de tweede keer dit seizoen punten gescoord. Wederom was Rubens Barrichello er met een negende plaats verantwoordelijk voor. Maar de oogst was schraal.

Voor de tweede keer op rij was ook teamgenoot Pastor Maldonado dicht bij het scoren van punten, maar tegelijkertijd ook ver weg. De Venezulaan moest in de slotfase van de Grand Prix uitwijken voor Kamui Kobayashi en beschadigde zijn voorvleugel.

Het scoren van punten werd daardoor een utopie en een eigen fout van Maldonado betekende direct daarna het einde van zijn race. “Ik spinde op een natte plek op het circuit en dat was dat”, erkende de Williams-coureur.

Ook Barrichello kwam uitwijkende actie voor Kobayashi duur te staan. “De zesde of zevende plek was mogelijk geweest, maar ik verloor veel posities toen ik om Kobayashi heen moest sturen. Hij kwam terug op het circuit en zag mij niet.”

De Braziliaan werd van zijn lijn gedrongen en verloor enkele posities. Barrichello werd nog wel negende. “Dat is niet slecht vanaf de zestiende startpositie en de twee punten zijn een mooie beloning voor mijn inspanning, maar het hadden meer punten moeten zijn.”