Valtteri Bottas en Felipe Massa leken in Bahrein af te stevenen op de derde en vierde plaats. Het Williams-duo viel echter terug na de neutralisatie en moet genoegen nemen met de achtste en zevende plaats.

Massa bleef net als in Maleisië Bottas voor en eindigde opnieuw als zevende. “Ik startte fantastisch aan de race. Ik vond gelijk de grip. We stonden er goed voor, maar helaas sleten de banden erger dan verwacht”, vertelt de Braziliaan. “De neutralisatie was slecht nieuws voor onze strategie. We hadden in de buurt van de Force India’s moeten eindigen en niet achter beide Red Bulls. Jammer. Het was wel een goede race, met mooie gevechten en beide auto’s opnieuw in de punten. Dat is wel goed nieuws.”

Bottas eindigde pal achter Massa. “Na een matige start was mijn strategie om zeep geholpen. Ik had teveel wheelspin waardoor ik een aantal plaatsen verloor. Frustrerend. De problemen met de banden waren groter dan verwacht, maar het is wel goed dat we opnieuw met beide wagens punten hebben gepakt. Je wil echter altijd meer, dus we blijven hard werken en ik kijk uit naar de volgende race.”