*

Wolff over vermeende telefoontjes naar Verstappen: ‘Hebben we smakelijk om gelachen’

Marijn Sourbron

Marijn Sourbron

17 april 2019 14:18

Wolff over vermeende telefoontjes naar Verstappen: ‘Hebben we smakelijk om gelachen’
Motorsport Images

Toto Wolff heeft na afloop van de Grand Prix van China gereageerd op het gerucht dat de Oostenrijker de afgelopen tijd geregeld telefonisch contact zou hebben gehad met Max Verstappen. Wolff zegt er samen met Max en Jos Verstappen eens goed om te hebben gelachen afgelopen weekend.

Helmut Marko verklaarde twee weken geleden dat Wolff regelmatig naar de diensten van Max Verstappen hengelt. Nadat vader Jos dit gerucht eerder al ontkende, doet de teambaas van Mercedes nu hetzelfde. “We hebben er met zijn drieën smakelijk om gelachen”, zegt Wolff aan Motorsport.com. De Oostenrijker heeft de naar eigen zeggen Max Verstappens nummer zelfs niet.”Ik heb geen idee waar dat verhaal vandaan is gekomen.”

Lees ook: Even bellen met… Michael Bleekemolen: ‘Dichterbij komen is voor Red Bull niet goed genoeg’

De Mercedes-teambaas zegt wel geregeld te spreken met Verstappen senior, zij het over heel andere zaken. “Zoals Max al opmerkte ken ik Jos al heel erg lang. Ik beschouw hem als een vriend van me. Als we elkaar spreken, gaat het over baby’s en go-karting. En over wanneer onze baby’s samen gaan karten en het team dat we dan gaan opzetten. We hebben het dus niet over Max en ook niet over zijn contract.”

Foto: Motorsport Images

Volgens Wolff is er geen reden om na de sterke seizoensstart naar andere coureurs te lonken. “Er is geen enkele reden voor ons om een andere coureur voor de nabije toekomst te overwegen. Als het gaat om 2020 en verder zullen we eerst met Valtteri en Lewis gaan praten. Pas daarna gaan we rondkijken in de paddock. Maar hopelijk verandert deze line-up nooit”, toont de Oostenrijker zijn vertrouwen in het huidige rijdersduo.

Lees ook: Heeft Max Verstappen een ontsnappingsclausule in zijn Red Bull-deal? ‘Ik praat niet over mijn contract’