Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft na de Grand Prix van China herhaald dat de nadruk bij Mercedes ligt op het teamresultaat en verslaan van Ferrari, en dus niet op het vrijuit laten vechten van zijn coureurs.

Wolff beklemtoont daarbij in gesprek met Formule 1-verslaggever Adam Cooper nog wel dat het niet zo zal zijn dat hij Lewis Hamilton en Nico Rosberg gaat vertellen elkaar op het circuit met rust te laten en het duo gaat verbieden met elkaar te vechten. “We hebben besloten dat we het daar niet van laten komen, maar wat we niet kunnen uitsluiten, is dat de strijd tussen Lewis en Nico wat meer gereguleerd wordt”, vertelt de Oostenrijker.

“Ons doel als team blijft immers om races te winnen. Op de baan vertegenwoordigen Lewis en Nico in de eerste plaats een groot merk, dit team en de duizend mensen die aan hun auto’s werken, dus als er een risico bestaat om een zege te verliezen aan Ferrari, dan grijpen we in.”

“Onze voorsprong is namelijk niet meer zo groot als vorig jaar en dat betekent dat Lewis en Nico elkaar mogelijk niet langer elke race tot het uiterste kunnen pushen. We moeten de verschillen tussen de jongens wat meer gaan managen, hetgeen we dan ook met ze besproken hebben.”

“Maar”, zo legt Wolff nogmaals uit. “Van eenduidige teamorders zoals we die in het verleden wel eens bij bepaalde teams hebben gezien, waar de ene coureur dan werd verteld de ander niet in te halen ondanks dat hij sneller was, zal het denk ik niet komen.”

“In het verleden kozen teams vaak voor dat soort drastische maatregelen omdat ze bang waren het kampioenschap te verliezen, maar wij zitten – als het mee blijft zitten – gelukkig nog niet in een situatie waarin we daar voor hoeven te vrezen. Dat is ook waarom we denken dat we wat betreft het managen van onze rijders voorlopig een soort van gulden middenweg kunnen bewandelen.”