Voormalig Formule 1-coureur Alexander Wurz gaat niet aan de slag voor Manor. De Oostenrijk werd genoemd als mogelijke opvolger van teambaas John Booth, maar dat gaat niet door.

Bij Manor vertrekken teambaas John Booth en directeur Graeme Lowdon na afloop van dit seizoen. Als gevolg hiervan is eigenaar Stephen Fitzpatrick – met wie de twee naar verluidt overhoop liggen – op zoek naar nieuwkomers om het technische team van de achterhoede formatie te versterken.

Wurz werd genoemd als kandidaat voor de rol van teambaas, maar zal niet bij Manor in dienst treden, vertelt hij aan de BBC. “Ik heb er een tijdje over nagedacht, maar Stephen Fitzpatrick laten weten dat ik niet beschikbaar ben voor een functie bij Manor.”

De 41-jarige Wurz – die dit weekend zijn laatste race in het World Endurance Championship rijdt alvorens zijn helm aan de wilgen te hangen – staat in principe wel open voor de uitdaging van een rol als teambaas, zegt hij tegen Autosport: “Maar deze mogelijkheid kwam niet op het juiste moment.”

Volgens de BBC is ook de voormalige McLaren-teambaas Martin Whitmarsh gepolst door Fitzpatrick, maar heeft hij nee gezegd. “Ik heb niet de intentie teambaas van Manor te worden”, citeert de BBC de tegenwoordig in de zeilsport als teammanager actieve Brit.

Manor, dat eerder wel een andere voormalige McLaren-medewerker strikte in de persoon van racing director Dave Ryan, zou overigens alleen met kandidaten gesproken hebben en niemand een concreet aanbod hebben gedaan. Fitzpatrick verklaarde eerder al ‘met meerdere gegadigden’ te spreken.