De Grote Prijs van Monaco is voor de coureurs een van de hoogtepunten van het seizoen. De coureurs pakken dan ook graag uit met een uniek helmontwerp. Deze zes coureurs herken je de komende dagen aan een speciale helm.

Charles Leclerc
Thuisrijder Charles Leclerc wijkt in Monaco af zijn gebruikelijke rood-witte helm. De Monegask kiest voor een blauw ontwerp, een eerbetoon aan Louis Chiron. Chiron was net als Leclerc een Monegask en is de enige Monegaskische coureur die erin slaagde zijn thuisrace te winnen, in 1931.

© Twitter/Charles_Leclerc

Kijk ook: Mediapas: GP van Monaco, de unieke plekken die je op televisie niet ziet

Nicholas Latifi en George Russell
Williams rijdt dit weekend zijn 750ste Grand Prix en dat vieren Nicholas Latifi en George Russell door in Monaco met een speciale helm te rijden. De Canadees kiest voor de iconische kleuren van Williams in de jaren ’90 en heeft bovendien alle titels van het Britse traditieteam vermeld op zijn one-off helm. Russell rijdt de komende dagen dan weer met een ‘Williams-blauw’ design waarop beelden van de belangrijkste momenten uit de geschiedenis van het team zijn verwerkt.

© Twitter/GeorgeRussell63
© Twitter/NicholasLatifi

Lees ook: F1 in Nederland t/m 2024 bij Viaplay, zes races per jaar gratis live te zien

Daniel Ricciardo en Lando Norris
McLaren rijdt deze week in een eenmalige Gulf-livery. De helmen van Daniel Ricciardo en Lando Norris passen volledige bij die iconische kleurstelling. De Australiër en Brit kiezen beiden voor een retro ontwerp, Norris heeft zelfs een stofbril verwerkt in zijn design.

© Instagram/danielricciardo
© Twitter/LandoNorris

Valtteri Bottas
Ook Valtteri Bottas heeft zijn helmontwerp aangepast aan zijn ’thuisrace’. Aangezien de Fin in Monaco woont en Finland geen GP organiseert, zet Bottas de terugkeer van de Grand Prix van Monaco na een jaartje afwezigheid met zijn helmontwerp extra in de verf.

© Instagram/valtteribottas