Nee, lekker voelde Pierre Gasly zich niet, zaterdag in Mexico. De Toro Rosso-coureur had weinig geslapen en last van een virus, maar hoewel hij zich lichamelijk niet goed voelde, voelde hij zich wel goed achter het stuur.

“Het is denk ik een virusje”, vertelt Gasly aan Ziggo Sport, met de Fransman die aangeeft dat hij niet heeft geslapen van vrijdag op zaterdag. “En vandaag was ook niet leuk”, zegt hij op een toon die aangeeft dat er beter niet naar details gevraagd kan worden. Gasly reed immers niet voor niets maar twintig minuten in VT3.

Met het halen van Q3 in de kwalificatie en de tiende plek is hij echter happy. “Ik voelde me niet goed, maar dat was wel goed, die tiende plek.” Fit of niet, Gasly wacht zondag alsnog een pittige strijd. “Want we beginnen op de zachte band, wat niet ideaal is, terwijl Sergio Pérez achter ons op de hardere band start.”

Lees ook: Gasly tevreden bij Toro Rosso: ‘Ik heb een beter gevoel in de auto’

“Dat maakt het niet makkelijk”, weet Gasly, met de bandenslijtage die waarschijnlijk een grote rol gaat spelen. “We hebben echter zeker nog kans”, vlakt Gasly zichzelf en Toro Rosso niet uit. “Ik voel me hier namelijk ook goed in de auto.” Maar voor nu voelt hij zich nog niet heel lekker. “Ik ga nu gewoon zoveel mogelijk slapen.”

Lees ook: Verstappen revancheert zich in Mexico met waanzinnige poleposition